Met deze tips ga je efficienter factureren in de horeca

Factureren in de horeca, het klinkt bijna als vloeken in de kerk. Echter is gedegen facturatie onmisbaar in een succesvolle horecagelegenheid. Omdat TheNextInvoice facturatie voor horeca professionals graag zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht, hebben we een aantal praktische tips opgesteld die je meteen kunt toepassen in je volgende facturatieronde.

Kies voor slimme systemen

Bij het opstellen van een factuur dien je rekening te houden met verschillende aspecten zoals de volledigheid van bedrijfsgegevens, het juiste factuurnummer, datering, klantgegevens en natuurlijk de geleverde diensten en producten met bijbehorende BTW-tarieven. Een goede factuur opstellen heeft dus nog best wel wat voeten in de aarde. Door een slim systeem zoals TheNextInvoice te gebruiken hoef jij je als horeca professional niet druk te maken over al die verschillende onderdelen. Na de eerste keer invoeren zorgt het systeem er namelijk direct voor dat alle informatie kloppend in iedere nieuwe factuur wordt verwerkt. Daarnaast is het systeem te koppelen aan het kassasysteem en worden bonnen zo automatisch als factuur ingeboekt.

Factureren in de horeca doe je zonder tekstverwerker

Niets zo tijdrovend als de bon overtikken in een tekstverwerker en alle informatie oneindig te moeten controleren. Want ben je niet iets vergeten? Die tijd en moeite kun je als ondernemer wel beter besteden. Plus: je kunt ook een nog eens een flinke boete krijgen als je alle nodige informatie niet juist hebt verwerkt in je facturatie. Een boete voor een onjuiste factuur kan oplopen tot meer dan €5000! Dat wil je voorkomen. Stop dus direct met handmatig factureren in de horeca. Dan is de kans ook nog eens groter dat facturen sneller en zonder vragen betaald worden! Dat sneller betalen kun je met TheNextInvoice overigens ook nog eens extra aanjagen door gebruik te maken van een handige betaallink. Handig!

Ga mee met de tijd

Het gebruik van een online facturatiesysteem lijkt misschien wat spannend omdat je voor je gevoel niet zelf de controle meer hebt. Maar dat is dus absoluut niet het geval bij een slim systeem als TheNextInvoice. Door de koppeling met het kassasysteem en de integratie met diverse boekhoudpakketten ben jij juist degene die het systeem voedt. Zo wordt er door TheNextInvoice direct vanuit het kassasysteem gefactureerd wanneer jij kiest voor ‘betalen per factuur’ en snapt het boekhoudpakket aan de andere kant meteen dat er een factuur ingeboekt moet worden. Dat scheelt jou weer drie stappen aan tijd en moeite!

Houd de touwtjes in handen

Via welke weg jij facturen verstuurt is een keuze die je zelf maakt, maar anno 2020 is het de standaard om facturen digitaal te versturen. Daarom kun je in jouw persoonlijke dashboard ook precies zien of een factuur verzonden, geopend en/of betaald is. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Wil je meer van dit soort tips en inspiratie ontvangen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf je in voor de maandelijkse e-mailing. Natuurlijk laten we je ook graag zien wat factureren in de horeca met TheNextInvoice voor jouw horecaonderneming kan betekenen!

Proefperiode?

Meld je hier aan voor een geheel vrijblijvende 7-daagse proefperiode.
Aanmelden