Digitaal factureren

Digitaal factureren is snel en gemakkelijk. Het scheelt je tijd en geld en het geeft je bedrijf een professionele, moderne uitstraling. Bij TheNextInvoice verstuur je de factuur per mail naar je klant en kun je gelijk zien wanneer de klant de factuur heeft geopend! Bovendien kan de klant de factuur gelijk vanuit de mail betalen. Nooit meer achter je geld aan dus

Digitaal factureren regels

Er zitten wel wat regels verbonden aan digitaal factureren. Zo heb je natuurlijk de factuureisen waar een digitale factuur aan moet voldoen. In principe zijn de factuureisen voor een digitale factuur niet anders dan voor een factuur die je per post verstuurt. Zo moet je bijvoorbeeld altijd je eigen bedrijfsgegevens kenbaar maken, de BTW specificeren en het factuurbedrag duidelijk weergeven. Wil je precies weten waar een factuur aan moet voldoen? Lees het dan in onze blog over factuureisen.

Digitaal factureren met TheNextInvoice

Digitaal factureren met TheNextInvoice werkt ideaal. Je kunt in no-time een professionele, mooie factuur versturen naar je klanten. En de factuur gaat eruit in jouw eigen huisstijl, met je eigen logo er op. Daarnaast bewaart TheNextInvoice al jouw facturen veilig in de cloud. Zo kun je dus altijd en overal jouw digitale facturen terugvinden. Vanuit dat archief kun je bovendien je facturen opnieuw versturen, downloaden, kopiƫren, etc. Je kunt TheNextInvoice gratis proberen. Dus meld je aan en geniet van digitaal factureren met TheNextInvoice.

Digitaal factureren in PDF en UBL

Digitaal factureren kan op twee manieren. 1 ) Je kunt een factuur opmaken in PDF en deze als bijlage in een e-mail naar de klant versturen, of 2 ) je kunt een factuur opmaken in XML en deze direct vanuit je online facturatiesysteem versturen. Sommige systemen bieden je ook de mogelijkheid om een factuur in beide formaten te versturen. Dat kan handig zijn, omdat niet iedere ontvanger een XML bestand kan lezen. Wanneer je dan een factuur verstuurt in XML, heeft de klant er dus eigenlijk niks aan. Voor hem is het handig als je een PDF bestand erbij levert, zodat hij de factuur zelf ook kan openen en kan lezen. De XML kan hij dan direct doorsturen naar zijn boekhoudpakket. Online boekhoudpakketten zoals Xero, Twinfield, Yuki en Exact Online kunnen zo een XML direct in de administratie verwerken.