De factuur

De factuur is een visitekaartje van je onderneming. Als de factuur die je naar je klanten verstuurd niet netjes is opgemaakt komt dat onprofessioneel over. En dan hebben we het nog helemaal niet over de factuur waarbij je telfouten hebt gemaakt. Helaas gebeurt dat nog maar al te vaak. Veel ondernemers zijn gewend om hun facturen op te maken in Word of Excel. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar het nadeel van deze programmatuur is dat deze niet in speciaal geschreven zijn om facturen in op te maken. Het ‘denkwerk’ moet je als ondernemer uiteindelijk toch zelf doen en dat kan veel tijd kosten en de nodige frustratie opleveren. Daarom kan de digitale factuur uitkomst bieden. Bij TheNextInvoice maak je als ondernemer in no-time je factuur op. Hij gaat per mail (als pdf in de bijlage) naar de klant en je kunt ervan verzekerd zijn dat hij er strak uitziet en compleet verzonden wordt.

De digitale factuur

De digitale facturen van TheNextInvoice maak je op in je browser. Het enige dat je dus nodig hebt is een laptop of smartphone met internettoegang. De factuur die je in TheNextInvoice opmaakt wordt opgeslagen in je archief. Zo kun je altijd terugkijken wat je gefactureerd hebt. In het archief kun je ook zoeken en filteren op bijvoorbeeld factuurnummers, bedragen, klantnamen, etc. Bovendien geeft het archief ook de status van de factuur weer. Zo heb je dus altijd een handig overzicht met openstaande en betaalde facturen. Daarover later meer. Je kunt de digitale facturen van TheNextInvoice opmaken in jouw huisstijl.

De factuur en BTW

Een struikelblok voor veel ondernemers is het gebruik van BTW op hun facturen. En natuurlijk de daarbij behorende optelsom. Dit probleem heeft TheNextInvoice handig aangepakt. De gebruiker (de ondernemer) hoeft bij het maken van de factuur namelijk alleen maar te kiezen naar wat voor soort klant hij factureert. Is dit een klant in Nederland? De EU? Of buiten de EU? Het systeem van TheNextInvoice doet de rest. Hierdoor weet je zeker dat de facturen op correcte wijze naar de klant toe gaat en dat je bovendien handelt volgens de wet- en regelgeving.

Openstaande facturen

Natuurlijk wil je als ondernemer ook grip houden op je openstaande facturen. Dit is immers omzet die je al wel geregistreerd hebt, maar waarvan je het geld nog niet hebt mogen ontvangen. Daar heeft TheNextInvoice wat op gevonden. In het archief waarin al je facturen staan kun je de facturen sorteren op status ‘betaald’ en ‘openstaand’. Van de openstaande facturen kun je ook zien hoe lang ze al openstaan. Wil je de klant een herinnering versturen? Dan is dat heel eenvoudig. Je klikt op de knop herinneren en de klant ontvangt automatisch een herinnering via de mail! Zo houdt je zelf altijd grip op je debiteuren en kun hoef je niet bang te zijn dat je ergens geld laat liggen. Ben je benieuwd of TheNextInvoice ook wat voor jou is?

Proefperiode?

Meld je hier aan voor een geheel vrijblijvende 7-daagse proefperiode.
Aanmelden